Stemtherapie & Articulatietraining

Tell your truth, find your voice…

Bij DooWop kun je terecht voor stemtherapie en articulatietraining.

 

De stem is een oneindig veelzijdig instrument. Voor velen is stem essentieel voor het uitoefenen van hun beroep, in sociale contacten of bij hun hobby. Stemproblemen zoals heesheid, het wegvallen van de stem, een beperkt stemvolume of pijn bij het spreken of zingen, kunnen zo een grote invloed hebben op het professionele of sociale leven.

Sprekers en zangers met stemproblemen worden op een onderbouwde manier begeleid. Naast het technisch trainen van een gezond, ontspannen spreek- of zangstem, wordt ook veel belang gehecht aan stemhygiëne.

Als (beroeps)spreker (radio, tv, leerkracht, politicus, zaakvoerder) wordt je geacht behoorlijk Nederlands te spreken met een stem die aangenaam is om naar te luisteren. Het is de bedoeling dat de luisteraar je zonder al te veel inspanning begrijpt.

Tijdens sessies articulatietraining wordt gewerkt aan een verzorgde uitspraak, de uitstraling van je stem en een afwisselende intonatie.